Kommentaarid (3)

Lastelaagri majutusmaja avakõne

See oli aasta 1996 kui Tallinna NMKÜ tollased juhid Ene Roos ja Üllar Kerde leidsid läbi toredate tutvuste ühe imeilusas kohas paikneva Ida-Virumaa talupidamise, mis sobis ideaalselt ümber kohandada suviseks lastelaagriks. Tänu Rootsi YMCA-le õnnestus meil tollane Kivistiku  talu Lemmaku külas ka osta.

1997. aasta suveks olime suutnud talust kujundada oma esimese koduse laagripaiga ja esimene lastelaager tänu Hasartmängumaksu Nõukogule toimus juba samal suvel. Osalejateks Rootsi väliseestlased ja eesti lapsed. Kokku ca 20 last. Aastatel 1998, 99 ja 2000 veetsid lisaks eesti lastele oma suve Rannapungerjal USA ja Ladina-Ameerika noored.

Seega alustasime rahvusvaheliste lastelaagritega

Alates sellest ajast oleme pidanud pea igal aastal enne laagrisuve algust üle tapeetima seinu, värvima uksi ja lagesid ning parandama narisid.

Kuid tänu eelkõige meie naiste ja ka mõnede tublimate meeste ponnistustele saime igal aastal laagri avatud.

Lastelaagri remont ja uuendamine olid aga päevakorras juba aastast 2004, kui tellisime OÜ Lootusprojektilt majutusmaja rekonstrueerimise projekti. Eesmärk ehitada välja ka teine korrus ja saada 36 majutuskoha asemel ca 50 kohta.

Ehituse algus aga venis. Küsisime raha kõikvõimalikest fondidest aga lastelaagri majutusmaja renoveerimiseks meile toetust ei antud.

Vahepeal õnnestus oma teenitud rahadega alustada maja renoveerimise 1. etappi ja saime vahetatud katuse, toestatud 2. korruse ja ehitada juurde verandad ning vahetada välja aknad.

Siis jäi ehitus jälle seisma. Sel ajal aga õnnestus rahataotlemine Prialt ja meie mängudemaja sai uue katuse. Oma rahadega uuendasime ka laste diskosaali ja ehitasime lava, mis lastelaagrile väga olulised lisaväärtused. Seda kõik siis aastal 2010-2011.

2011 alustasime laenu taotlemisega. Kõik pangad ütlesid meile EI.Lastelaager ei olnud pankadele jätkusuutlik. Läbi raskuste õnnestus meil lõpuks ennast Swedbank-ile usutavaks teha ning majutusmaja renoveerimise 2. etapi ehitamiseks vajaminev raha laenu näol kätte saada.

Siis aga selgus, et meie 2004 aastal tehtud projekt ei sobi enam 2011 aasta tuletõrje nõudmistega ning põhimõtteliselt tuli teha ümber kogu projekt.

Ehitus algas 2011 sügisel ja tänaseks on majutusmaja 90% ulatuses valmis. Projekti ümbertegemise peale kulunud ressursside tõttu ei jätkunud raha tualettruumide ja dussiruumide valmisehitamiseks aga loodame aasta pärast ka need ruumid korda saada.

Majutuseks on aga kõik valmis.

Majas on 12 tuba ja hetkel 44 voodikohta. Vajadusel mahutame kuni 50 inimest. Kogu mööbel on uuendatud, lisaks on igas toas riidekapid.

Majas on turvaline, sest kogu maja on kaetud ATS süsteemiga ja ehitamisel on järgitud kõiki tuletõrje ja tervisekaitsereegleid.

Loodame väga, et uus maja meeldib nii teile kui ka meie tulevastele väikestele ja suurtele klientidele ja muudab meie lastelaagri erilisemaks, põnevamaks ja turvalisemaks.

SUURED TÄNUD:

P.G Moberg – tema tõi meie laagrile esimese mööbli ja köögitehnika, samuti bussi, millega algusaastatel lapsed laagrisse toodi.

Kersti Lootus ja OÜ Lootusprojekt– tänu neile on meie laager juba täna ja tulevikus omanäolisim Eestis. Meil on sahtlis lisaks ka põnevate kämpingute projekt, mille teostamine jääb ehk mitte väga kaugele tulevikku

Vitali Gorosko ja OÜ Bueno – tänud ehitamise korraldamise, toredate ehitajate, kiire töö ja meie nõudmiste arvestamise eest

Mihkel Ohno – tänud ehitamise ja järelvalve eest

Tudulinna Vallavalitsus – tänud tõhusa koostöö eest

Lisa kommentaar

Email again:
Kommentaarid (3)
Käisin mitu aastat järjest selles lastelaagris, need olid väga toredad ajad. Nii tore, et laager muudkui edasi areneb. Liisa · 26. aprill 2013
Väga õnnestunud leid ja ost lastelaagri jaoks.
Kui palju lapsi ja noori on juba 17. suve YMCA Rannapungerja lastelaagris põnevalt oma aega veetnud. Ja kes lastelaagri õue astub sellel suvel ,vahepeal seal käimata, tunneb kindlasti suurt nostalgiat ja igatsust, kuid kindlasti ei tunne ära lastelaagri sööklat ja magamismaja. Need on lastelaagris uued ja imeilusad.
Uute kohtumisteni!
Ene Roos · 26. aprill 2013
Vãga lahe olen seal juba 2 korda käinud Irje Kaup · 8. juuni 2013